Benjamin Bos

Sportfysiotherapeut en manueel therapeut

BIG-nummer: 89048244204

Benjamin Bos is manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Zijn specialisme ligt op het gebied van nek- en schouderklachten en lage rug-heupklachten. Daarnaast haalde hij in 2013 een master of science titel in manuele therapie. Hij deed onderzoek naar liesklachten bij spelsporters waarbij de oorzaak van de klachten komen uit het heupgewricht. Hij heeft vijfentwintig jaar ervaring in het behandelen van recreatieve en topsporters. Tijdens zijn studie aan de SOMT lag zijn aandachtgebied bij het schoudergewricht.
Als oud-hockeyer ligt zijn affiniteit bij de hockeysport. Daarnaast is Benjamin een liefhebber van wielrennen. In 2010 begeleidde hij een groep renners die de Tour de France reden voor Kika. Zelf fietst hij zo nu en dan een wedstrijdje en probeert hij een paar klassieke toertochten te rijden per jaar. In 2016 reed Benjamin met zijn fietsmaten “De Tour for Life”, een tocht vanuit Noord-Italië naar Rotterdam voor de ‘Daniël den Hoed stichting’.
Benjamin is 10 jaar verbonden geweest als docent aan de Hogeschool van Amsterdam, aan de opleiding fysiotherapie, waar hij 2 dagen per week lesgaf. In 2016 werd Benjamin door de studenten van de HVA gekozen tot docent van het jaar.
Momenteel gaat alle aandacht uit naar de praktijk Fysiotherapie & Training Amsterdam en de ontwikkeling daarvan. Een onderdeel daarvan is het opzetten van een nieuw zorgtraject voor orthopedische patiënten met orthodirect. Door korte lijntjes met het team van orthodirect waaronder een gezamenlijk spreekuur wordt gewerkt aan innovatieve beter kwaliteit zorg.
Benjamin is een teamplayer. Hij heeft een uitgebreid netwerk van zorgprofessionals waarmee hij samenwerkt om tot een optimaal resultaat te komen voor de patiënt. U kunt bij hem naast schouderrevalidatie ook terecht voor manuele therapie, sportrevalidatie, heup- en liesklachten, artrose van de knie en de heup. Verder is hij is deskundig op het Post Intensive Care Syndroom
Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u mailen benjamin@ftAmsterdam.nl